Fiducia 1 neemt belangrijke stap op weg naar promotie, Fiducia 2 vist weer net achter het net.

Na de mooie en belangrijke overwinning van afgelopen zaterdag op VIKO, stond vandaag de selectie van Exakwa als tegenstander op het programma. Uit wist het tweede net geen punt uit het vuur te slepen en daarom was de groep gemotiveerd om vandaag wel de punten bij Fiducia te laten.

Het tweede staat dit seizoen (te) vaak net aan de verkeerde kant van de score. Ook vandaag liep de wedstrijd redelijk gelijk op en zat een mooi resultaat er zeker in. Na een paar wissels in de tweede helft gaf het spel ook meer hoop op 1 of meer punten. Helaas lukte het weer niet en dat is echt zonde. In de eindfase misten we nog een mooie mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de bal ging er niet in. Het gaat een keer onze kant op vallen, want het spel geeft daar aanleiding voor.

En dan het eerste: vooraf stonden we vier punten voor op VIKO en zes op Exakwa en Hellas. Exakwa is echter een sterke ploeg gebleken die bijvoorbeeld tweemaal van VIKO wist te winnen, maar zelf ook punten weggaf tegen lager geklasseerde teams. Alle hens aan dek dus. Ruth was deze week ziek geweest, maar uiteindelijk fit genoeg om te starten. Vandaag liet ons eerste zien goed om te kunnen gaan met de status van koploper. Het spel was gevarieerd, de afronding bij vlagen van hoog niveau. Verdedigend hadden we veel reboundoverwicht, alleen lieten we Exakwa rond de korf nog te makkelijk schieten en zaten er te veel strafworpen tussen. Bij rust was de stand 15-10 en dat lijkt een veilige stand, maar eerder tegen DWS en ZKC hebben we ook grotere achterstanden bijna verspeeld. Ook de tweede helft moest nog even gas gegeven worden om de overwinning veilig te stellen.

In de tweede helft viel Annick snel in voor Ruth, en zij liet zien dat ze goed mee kan draaien. Beide vakken haalden vandaag in beide helften een stabieler niveau, wat tot nu toe te weinig lukte. Daardoor liepen we hard weg van Exakwa en was de wedstrijd snel gespeeld. Annick pikte nog een paar goals mee en Feike viel nog even in voor Ivo die wat last kreeg van een blessure. De einduitslag van 30-16 was niet geflatteerd en gaf de verhoudingen juist weer. Na de wedstrijd werd duidelijk dat VIKO had verloren en dat het gat met nog vier wedstrijden te gaan 6 punten is. Dus een mooie uitgangspositie, nu is het zaak om niet tevreden achterover te hangen en te denken dat het kampioenschap binnen is. Kritisch blijven op onszelf en elkaar beter maken de komende weken.

Over ruim twee weken, zaterdag 9 maart, hervat de selectie de competitie uit bij ZKC’ 31. Weer een lastige opgave, waar opnieuw een stap gezet kan worden. Het zou mooi zijn als we daar veel support hebben om de groep naar de overwinning te helpen.

De wedstrijd wordt om 18.40 uur gespeeld in de De Tref, Drielse Wetering 84 te Zaandam. Daarvoor om 17.30 ons tweede en die kan ook jullie support gebruiken.

Tot dan!