Wat een geweldig kamp

Afgelopen vrijdag, pinksterweekend, gingen 55 kinderen en 17 begeleiders richting Ermelo. Dit jaar was het kamp neergestreken bij de Aalbertshoeve. Een prachtige accommodatie, dichtbij bos, strand en Ermelo. De kampleiding was in de loop van de middag vertrokken om een en ander voor te bereiden en de rest van de groep arriveerde rond 20.00 uur met de bus.

De slaapplaatsen werden bekeken en daarna was het tijd voor Minute to win it. Bij wie kom ik in een groep? Dat werd bepaald door de spellen en de ballon die je kapot mocht prikken. Het thema dit jaar Wildernis en de namen van de groepen waren daar op afgestemd. Zo ontstonden er 6 groepen; Freek Vonk (Ron), Ice Age (Leon), Junglebook (Mariska), Lion King (Ruut-jan en Danny), Madagaskar (Alex en Jesper) en Tarzan (Sven, Chris/Ivo).

De jongste jeugd had nog even tijd voor spelletjes en de A, B en C jeugd werd in groepjes gedropt voor de welbekende dropping. Voor de ene groep werd dit een wat langere wandeling dan voor de andere maar uiteindelijk kwam iedereen toch weer op de plek van bestemming.

Zaterdagochtend werd iedereen gewekt door heerlijke muziek en na het ontbijt sloten ook onze allerjongste jeugdleden aan. Het weer was ons helaas iets minder goed gezind, maar dat kon de pret niet drukken. In groepen werd iedereen naar Ermelo gebracht om daar opdrachten uit te voeren en een pen proberen te ruilen voor iets groters. Een gezellige ochtend waarbij bleek dat veel jeugdleden heel goed zijn in het ruilen van dingen. Een deur, fiets, dakkoffer en nog veel meer kwamen terug op de locatie. Wie zou dit spel gewonnen hebben?

Het middagprogramma moest helaas aangepast worden. Flinke regenbuien zorgde ervoor dat de zeskamp geen doorgang kon vinden. Tijd voor relaxen, spelletjes, wat bedenken voor de bonte avond, potje voetbal en voor de keuken pannenkoeken tijd. De gehele middag hebben Niels en Marco staan bakken en er werd ook nog een flinke pan pasta gemaakt. In korte tijd waren alle pannenkoeken op en werd ook van de pasta heerlijk gesmuld

Nog een heerlijk toetje tot slot en dan is het tijd om je klaar te maken voor de bonte avond, wederom in het thema Wildernis. De F-jes blijven nog even meegenieten.

Het werd een onvergetelijke avond. De jury, Niels en Gerard, opende de avond met een geweldige act, aansluitend was het improviseren voor de begeleiders. Toen was het de beurt aan de groepjes. Ieder groepje had iets voorbereid dat te maken had met hun groepsnaam en het thema. Wat hebben we veel creatieve leden binnen onze vereniging. Stuk voor stuk leuke, gezellige en mooie optredens. Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, draaiden de DJ’s nog even flinke feestmuziek en stond de zaal op zijn kop.

Het was nog niet genoeg voor de avond. Zowel de jonge als de oudere jeugd speelde nog het spel jachtseizoen. Moe maar voldaan ging iedereen naar bed. De zondag morgen werden we wakker met een heerlijk zonnetje. Na het ontbijt vertrok iedereen richting het strand. Hier was het tijd voor beachkorfbal, spelen, zwemmen en relaxen. Tot het eind van de middag heeft iedereen zich hier heerlijk vermaakt. Bij het kampgebouw was het tijd voor de frietkraam. Heerlijk eten en wat een makkie voor de keukenbrigade. Een italiaans-ijsje als toetje en klaarmaken voor de quiz.

De zondagavond werd afgesloten met voetbal kijken, een spelletje voor de E en D en de A, B en C speelden levend Cluedo. Tijd om heerlijk te slapen en op maandag een niet al te vroeg ontbijt. Aan al het moois komt een eind en ook dit kamp. Tassen inpakken, schoonmaken, maar ook nog tijd voor de stormbaan. Wie kan er het snelst over heen?


Na een heerlijke lunch, de prijsuitreiking en het afscheid nemen van Bernadette, ja helaas was dit haar laatste jaar in de organisatie, was het tijd om in de bus te stappen. Tegen 16.30 uur stonden veel ouders te wachten op hun vermoeide maar blije kinderen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd en vooral ook gezellig kamp. Dank aan de organisatie (Bernadette, Ilse, Evy, Ivo), de begeleiders (Ron, Danny, Ruut-jan, Alex, Jesper, Sven, Chris, Mariska, Leon), de keukenbrigade (Niels, Marco, Ellie), de extra handjes van de ouders op zaterdag en vooraal ook de kinderen. Jullie hebben er met elkaar een geweldig kamp van gemaakt.

Alvast voor in jullie agenda; kamp 2020, 29 mei tot en met 1 juni !!!!!!!

Op de fotosite van Fiducia staan nog meer foto’s van het kamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *