Het seizoen zit erop

Het korfbalseizoen is voorbij. Gisteren werd het seizoen afgesloten met de Fiduciadag. Een dag met korfbal waarbij Plezier voorop staat. En plezier was er !!!

De ochtend werd gestart met een kind-ouder toernooi. 9 teams hadden zich opgegeven en in poules van 3 werd er gestreden om de bovenste plek. Rekening houdend met het weer, maar vooral ook met elkaar, zorgde voor leuke wedstrijden. Na de poulefase werd er gestreden om de plekken 1 tot en met 9 en ook hier ging het er allemaal erg sportief aan toe.

De winnaar uiteindelijk werd het team de Rode Duivels

Aansluitend werd er gestart met het koppel-schieten. 28 teams strijden om een plek in de kwartfinales. 6 x 6 minuten schieten is in de hitte best veel op het hete kunstgrasveld. Toch ging het er fanatiek aan toe. Iedereen wil toch die mooie beker en het prijzengeld in de wacht slepen? Na 11 voorronde’s waren de kwartfinalisten bekend en hier kwamen vier halve finalisten uit; Marjolein en Jesper, Marc en Edwin, Jelle en Rens, Ivo en Jochem. Het werden spannende wedstrijden maar uiteindelijk mochten Marjolein en Jesper en Ivo en Jochem strijden om plek 1. Lang bleef het gelijk, maar uiteindelijk wisten Ivo en Jochem met 1 punt verschil de overwinning na zich toe te trekken.

Nog even was er tijd om het Nederlands damesteam te zien winnen op het WK voetbal, voordat de prijsuitreiking, het woordje van de voorzitter en de Fiduciaan van het jaar bekend gemaakt zou worden.

De prijzen werden uitgereikt, Wessel onze voorzitter liep nog even door het jaar heen en maakte als Fiduciaan van het jaar 2018, de nieuwe Fiduciaan van het jaar bekend.

Dit jaar is de eer voor Ruut-jan Bakkenes en Kjeld Vosjan. Namens hun beiden ontving Ruut-jan de titel en de bokaal uit handen van Wessel. Gefeliciteerd mannen !

Hierna was het tijd voor een drankje en genieten van de wederom overheerlijke barbecue. Lekker vlees, salades, brood en sausje zorgen voor de inwendige mens. Iedereen bleef nog genieten van het mooie weer, gezellig kletsen en hier en daar wat waterpret.

Dank aan iedereen die ervoor gezorgd heeft dat dit weer een zeer geslaagde dag is geworden. Ook dank aan alle vrijwilligers van het afgelopen jaar, zonder jullie kan Fiducia niet draaien.

Voor nu op naar het seizoen 2019-2020, waarin hopelijk weer vele mooie dingen gebeuren, maar vooral eerst allemaal een hele fijne vakantie toegewenst.

p.s. vanaf komende woensdag starten de zomeravondtrainingen weer, voor informatie zie ander nieuwsitem op deze site

Eén gedachte over “Het seizoen zit erop

• 8 juli 2019 om 15:57

Weet je heel toevallig wanneer we weer van start gaan?

Beantwoorden