Verslag Fiducia D1

Afgelopen zaterdag speelden de D1 hun 2e wedstrijd tegen de Vinken. De eerste wedstrijd werd na een enorm spannende pot beslist in het voordeel van Fiducia, dus het beloofde weer enorm spannend te worden. Bij winst zou Fiducia al sowieso gedeeld kampioen zijn, maar bij verlies maakt de Vinken ook nog kans op het kampioenschap. Aangezien de coaches allebei niet konden hadden Marco (vader Jason) en Sebastiaan (vader Liam) de eer om dit team te coachen. Met veel zin en gezonde spanning reisde het team af naar Vinkeveen. De voorbereiding was uitstekend. Ouders en Coaches konden even rustig koffie drinken, terwijl de spelers zich voorbereidden in de speeltuin (ontspanning voor de inspanning). Tijdens de voorbespreking konden we het verhaal wat is geïnstrueerd door de coaches Jorrit en Merijn goed meegeven. De spelers waren echt goed aan het luisteren en stelde vragen over hoe ze iets moesten oplossen. (Persoonlijk vond ik dit erg leuk om te zien).

Na het inschieten in het zonnetje begon de wedstrijd. Er was best nog wat publiek meegekomen om naar deze wedstrijd te kijken, dat maakte het nog leuker. Echter was de start van het team niet helemaal lekker. De Vinken startte erg sterk en 1 van de eerste aanvallen leidde al meteen tot een goal. Fiducia had het erg moeilijk en bleef behoorlijk onder druk staan. Gedurende de eerste helft kon Fiducia de bal iets meer rondspelen, af en toe een mooie aanval plaatsen, maar helaas was de Vinken de eerste helft de betere ploeg. Zij kwamen echter  (mede door de wind) ook niet echt tot score: 2-1 bij rust.

De (interim) coaches zaten met het handen in het figuurlijke haar. Fiducia kan veel beter en dat komt er nu niet uit: tijd voor een PEP-TALK. Meer bewegen/vrijlopen en we kunnen deze wedstrijd echt winnen…

We begonnen aan de 2e helft net zoals de eerste helft en het werd heel snel 3-1. Maar toen gebeurde er iets heel moois aan de kant van Fiducia. Nadat we steeds betere aanvallen gingen krijgen en hier ook nog eens een doelpunt uitkwam, draaide de wedstrijd volledig. Fiducia kreeg meer en meer kansen en met nog 12,5 minuten te spelen had Fiducia een 3-1 achterstand omgezet in 3-3. Het laatste kwart zette Fiducia de Vinken volledig onder druk. De verdediging stond erg solide en de aanval creëerde mooie kansen. De kansen leidde tot 2 strafworpen die netjes werden afgemaakt. De Vinken kwamen niet meer aan hun spel toe, en Fiducia maakte het goed af door uiteindelijk met 3-6 de overwinning te pakken. Wow: wat een enorm leuke 2e helft.

Volgende week speelt de D1 hun wedstrijd om 9.30 uur thuis tegen ESDO. Als Fiducia 1 punt pakt zijn ze kampioen. Maar nog belangrijker: Als ze net zo goed spelen als de 2e helft beloofd het een enorm leuke wedstrijd te worden! Alle reden om te komen kijken naar deze toppers! Komen jullie ook?